Loader

Pierwsza nagroda dla restauracji TASTE_it w konkursie kulinarnym

Pierwsza nagroda dla restauracji TASTE_it w konkursie kulinarnym
13 Aug

Już od 15 lat podczas Ogólnopolskiego Festiwalu Dobrego Smaku wybierane i nagradzane są najlepsze regionalne produkty wytwarzane z zachowaniem tradycyjnych receptur i sposobów przygotowania. Pięć lat temu konkurs poszerzył formułę, wprowadzając kategorię dań i potraw regionalnych składających się z lokalnych, tradycyjnych surowców oraz przyrządzanych według tradycyjnych receptur. 13 sierpnia 2015 na płycie Starego Rynku w Poznaniu miała miejsce tegoroczna edycja konkursu. Po raz pierwszy wzięła w niej udział ekipa naszych kucharzy z restauracji TASTE_it. Dwuosobowy zespół składający się z naszego Szefa Kuchni Jacka Blicharskiego i jego zastępcy Marcina Humerskiego przygotował własną wersję tradycyjnej, ziemniaczanej zupy Ślepe Ryby, urozmaicając ją świeżymi borowikami. Na drugie danie podano pieczoną perliczkę w ziołach z kaszą perłową oraz burakami, podaną w niecodzienny sposób. Przygotowane dania spotkały się z zachwytem jury i otrzymały pierwszą nagrodę. Zwycięstwo to nie wszystko! Otrzymaliśmy również nominację do nagrody „Perła 2015”, która jest najwyższą nagrodą przyznawaną przez Krajową Kapitułę Konkursu. Konkurs organizowany jest przez Samorząd Województwa Wielkopolskiego. Działania urzędu wspiera Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego.

Nach Oben
Diese Website verwendet Cookies.

Durch den Besuch akzeptieren Sie unsere Cookie-Politik, nach Ihren Browser-Einstellungen.

OK, schließen