Loader

TASTE_it

Gęsina na św. Marcina

Gęsina św. Marcina

Rosół z pieczonej gęsi z lanymi kluskami [21 pln]
Roasted goose broth with batter noodles

Udko z gęsi z sosem jałowcowym, szarymi kluskami i kwaszoną kapustą z grzybami [62 pln]
Goose thigh served with jumiper sauce, potato dumplings and sauerkraut with mashrooms

Pieczona pierś z gęsi podawana z sosem z podgrzybka brunatnego, z kaszą perłową i zasmażanymi burakami z żurawiną [62 pln]
Roasted goose breast served with mushroom sauce, beetroot with cranberry and pearl barley 

Sałatka z piersi kaczki, z mango i granatem podawana z sosem jagodowym [36 pln]
Duck breast, mango and pomegranate salad served with bluberry sauce

Pierogi z kaczki podawane z czerwona kapusta [25 pln]
Dumplings filled with duck served with red cabbage


Wino Świętomarcińskie [19 pln / 150 ml]

Wino białe [Winnica Turnau] 
Kraj: Polska
Rocznik:  2017
Szczep: Solaris

Wino czerwone [Winnica Turnau] 
Kraj: Polska
Rocznik:  2017
Szczep: Rondo i Regent

Nach Oben
Diese Website verwendet Cookies.

Durch den Besuch akzeptieren Sie unsere Cookie-Politik, nach Ihren Browser-Einstellungen.

OK, schließen