Loader

TASTE_it

Menu restauracyjne

Menu restauracyjne

MENU_classic

PRZYSTAWKI/ STARTERS

Rosół z kury zagrodowej podany z lanymi kluskami [19 pln]
Chicken soup |batter dumplings

Sałatka z piersi kaczki z mango, granatem oraz sosem jagodowym [39 pln]

Duck breast salad served with mango and pomegranate and bluberry sauce

Pierogi z kaczka podane z czerwoną kapustą [28 pln]
Duck dumplings served with red cabbage

 

DANIA GŁÓWNE/ MAIN COURSE

Pieczona pierś z kaczki podawana z modrą kapustą i pyzami [56 pln]
Roasted duck breast served with red cabbage and steamed dumplings

Kotlet z dwóch mięs - schab i karkówka podany z puree ziemniaczanym oraz mizerią [58 pln]
Schnitzel with pork served with puree and cucumber salad

Sznycel wiedeński z cielęciny podawany z domowymi frytkami i miksem sałat [62 pln]
Original deep-fried Wiener Schnitzell, served with home fries and salad mix

Wołowina Rydberg - Argentyńska polędwica wołowa z ziemniakami i smażoną cebulą [65 pln]
Rydberg Beef - pieces of Argentinian beef loin served with roast potatoes and fried onions

Pieczony sandacz podany z groszkiem, sezonowymi warzywami z sosem z kwaszonego ogórka [58 pln]
Baked zander served with green peas, sesonal vegetables and dill pickles sauce

 

BURGERY/BURGERS

Burger z piersi kaczki z dodatkiem mango, granatu i sosu barbeque [39 pln]
Burger with duck breast with the addition of mango, pomegranate and barbeque sauce

Burger z piersi kaczki z dodatkiem sera żółtego, sera feta, bekonu i pomidora [39 pln]
Burger with meat of duck with the addition of cheese, feta cheese, becon and tomato

 

Chef_MENU

PRZYSTAWKI/ STARTERS

Zupa rybna po toskańsku [38 pln]
Tuscan fish soup

Zupa cebulowa zapiekana parmezanem [22 pln]
Onion soup baked with parmesan cheese

Tatar ze świeżego tuńczyka [59 pln]
Tuna tartare

Carpaccio z polędwicy wołowej w stylu włoskim [35 pln]
Italian beef carpaccio

Scampi z homarem w sosie rakowym [49 pln]
Scampi with lobster served in crayfish sauce

Małże Świętego Jakuba podane na grzance z sosami: pomidorowym i dijon [47 pln]
St. Jacob’s mussels served with toast

Sałatka z rukolą, szuszonymi pomidorami i parmezanem [32 pln]
Arugula salad served with dried tomatoes and parmesan

Sałatka z krewetkami i awokado [39 pln]
Salad with shrimps and avocado

Tuńczyk z sezamem podany na sałacie z pomidorkami cherry [42 pln]
Tuna with sesame served on lettuce with cherry tomatoes

 

NARODOWE DANIA SZEFA KUCHNI | CHEF’S NATIONAL DISHES

Kurczak po hindusku podany z ryżem curry oraz papadumsem [55 pln]
Indian chicken served with curry rice and papadums

Scampi w sosie curry podane z ryżem basmati [66 pln]
Scampi in curry sauce served with basmati rice

Rogan Josh w stylu kaszmirskim [69 pln]
Rogan Josh in the Kashmir style

 

DANIA GŁÓWNE | MAIN COURSE

Eskalopki cielęce al rosmarin podane z grillowanymi warzywami oraz ziemniakami [62 pln]
Veal escalope al rosmarin served with grilled vegetables and potatoes

Grillowany kotlet jagnięcy podany z ziemniakami oraz warzywami [104 pln]
Grilled lamb served with potatoes and vegetables

Comber jagnięcy podany z risotto truflowym z dodatkiem borowików [110 pln]
Lamb saddle served with truffle risotto and boletes

Stek z łososia w sosie mango podany z zielonymi szparagami oraz puree marchewkowym [60 pln]
Salmon steak in mango sauce served with green asparagus and carrot puree

Stek z tuńczyka podany z sosem z zielonego pieprzu oraz szpinakiem z borowikami [85 pln]
Tuna steak served with a green pepper sauce and spinach with boletus

Stek z polędwicy argentyńskiej podany z grillowanymi warzywami i ziemniakami z sosami do wyboru: gorgonzola, zielony pieprz lub borowikowy [113 pln]
Argentinian steak served with grilled vegetables and potatoes | sauces to choose: gorgonzola,  pepper or porcini

 

MAKARONY | PASTA [wszystkie makarony wyrabiane są ręcznie | all pasta are homemade]

Tagiatelle z cielęciną podane ze szpinakiem w sosie śmietanowym [49 pln]
Tagliatelle with veal served with spinach in a cream sauce

Makaron sepia podany z krewetkami w pikantnym sosie pomidorowym [53 pln]
Sepia pasta served with shrimps in a spicy tomato sauce

 

DESERY | DESSERT

Domowe lody chałwowe z owocami leśnymi [32 pln]
Homemade halva ice cream with forest fruits

Fondant z belgijskiej czekolady  podawany z gałką lodów waniliowych [25 pln]
Belgian chocolate fondant served with vanilla ice cream

Panna Cotta [24 pln]
Panna Cotta

Tiramisu [26 pln]
Tiramisu

Lody Kostusiak w trzech smakach [Don Vito | Jogurtowe | Kinder] [35 pln]
Kostusiak ice cream’s [Don Vito | Yogurt | Kinder

 

MENU_malucha | KIDS_menu

Delikatny rosołek z makaronem [10 pln]
Delicate chicken broth with noodles

„Skubani” - Domowe nuggetsy z indyka z marchewką i frytkami [22 pln]
"Free birds" - Homemade turkey nuggets served with cooked carrot and fries

„Gdzie jest Nemo” - Polędwiczki z dorsza z marchewką i frytkami [32 pln]
"Finding Nemo" - Codfish sticks served with cooked carrot and fries

„Marta mówi” - Makaronik własnej roboty z sosem pomidorowym [17 pln]
"Marta speaks" - Handmade pasta with tomato sauce

Do góry
Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki.

OK, zamknij