Loader

Menu restauracyjne

PRZYSTAWKI ZIMNE/ COLD STARTERS

Tatar z łososia wędzonego z tostem pszennym
Smoked salmon tartare with wheat toast

29 PLN

Carpaccio wołowe
Beef carpaccio

35 PLN

Śledź bałtycki podawany na kaszy z marynowanym borowikiem
Baltic herring served on groats with marinated boletus

19 PLN

PRZYSTAWKI CIEPŁE/ WARM STARTERS

 Grillowana krewetka słodkowodna olbrzymia w ziołach i oliwie         
 Grilled freahwather shrimp in herbs and olive oil

39 PLN

Pierogi z nadzieniem ze świeżego szpinaku i sera feta podawane z sosem serowym
Dumplings filled with fresh spinach and feta cheese served with cheese sauce
18 PLN
Kurki na maśle z gorącym pieczywem i świeżym tymiankiem
Chanterelle on butter served with hot bread and fresh thyme
35 PLN

PRZEKĄSKI/ SNACKS

Fondue z sera camembert z bruschettą z prosciutto dla 2 osób
Fondue with camembert cheese for two served with bruschetta with prosciutto 

38 PLN

Antipasti dla 2 osób –  deska wyselekcjonowanych wędlin i serów
Antipasti for two - selected cheese and meat board 

49 PLN

Deska chrupiących przekąsek - owoce kaparów, chipsy selerowe i prażone migdały
Crispy snack plate - capers fruits, celery chips and roasted almonds
25 PLN

ZUPY/ SOUPS

Krem z ogórka kwaszonego
Cucumber cream
17 PLN
Pikantna zupa z owoców morza z krewetkami
Spicy seafood soup with shrimps and mussels

34 PLN

Rosół z kury zagrodowej z lanymi kluskami
Chicken soup with batter dumplings

19 PLN

Chłodnik polski
Polish cold soup
21 PLN

SAŁATY/ SALADS

Sałatka z wątróbką drobiową z dressingiem malinowym
Chicken livers salad with raspberry dressing

24 PLN

Letnia sałatka z kurkami, arbuzem i serem feta
Summer salad with chanterelle, watermelon and feta cheese

33 PLN
Sałatka z kurkami, mozarellą i orzechami włoskimi
Salad with chanterelle, mozzarella and walnuts
34 PLN
Sałatka z piersi kaczki, mango i granatem podawana z sosem jagodowym
Sheep cheese salad with orange sauce and apples

36 PLN

MAKARONY/ PASTAS

Spaghetti z krewetkami i pikantnym sosem pomidorowym
Spaghetti with shrimp and spicy tomato sauce
46 PLN
Makaron z pesto z bazylii
Pasta with basil pesto

28 PLN

BURGERY/ BURGERS

Burger z piersi kaczki z dodatkiem mango, granatu i sosu barbeque
Burger with duck breast with the addition of mango, pomegranate and barbeque sauce
39 PLN
Burger z piersi kaczki z dodatkiem sera żółtego, sera feta, bekonu i pomidora
Burger with meat of duck with addition of cheese, feta cheese, becon and tomato
39 PLN

RYBY/ FISH 

Pieczony sandacz podawany na dzikim ryżu, warzywami i sosem z kwaszonego ogórka
Baked zander served on wild rice in pickled cucumber sauce with vegetables
46 PLN
Pieczony filet z jesiotra podawany z soczewicą, czarną belugą z blanszowanymi warzywami i pieczonym burakiem
Roasted saturgeon fillet served with lentils black beluga with blanched vegetables and baked beetroot
49 PLN

MIĘSA/ MEAT

Stek z polędwicy wołowej z sosem pieprzowym podawany z młodymi ziemniakami i burakiem 
z borówką leśną
Beef steak with pepper sauce served with young potatoes and beetroots with blueberries
           76 PLN

Sznycel wiedeński z cielęciny podawany z domowymi frytkami i miksem sałat
Original deep-fried Wiener Schnitzell, served with home fries and salad mix    

62 PLN
Wołowina Rydberg - kawałki argentyńskiej polędwicy wołowej z ziemniakami i smażoną cebulą
Rydberg Beef - pieces of Argentinian beef loin served with roast potatoes and fried onions            
62 PLN
Stek z polędwicy argentyńskiej podawany z sosem borowikowym w kompozycji klusek gnocci i młodej marchewki blanszowanej 
Argentinian Beef steak served with mushroom sauce in composition dumplings gnocci and blanched carrot
94 PLN
Udko z gęsi z kaszą jęczmienną, białą pietruszką i zielonym groszkiem
Goose thigh served with barley, white parsley and green peas

62 PLN

Pieczona pierś z kaczki podawana z modrą kapustą i pyzami
Roasted duck breast served with red cabbage and steamed dumplings
54 PLN

DESERY / DESSERT

Sezonowy deser rekomendowany przez Szefa Kuchni - Truskawki Eton Mess
Seasonal dessert recommended by Chef - Eton Mess
18 PLN

Domowe lody chałwowe z owocami leśnymi
Homemade halva ice cream with forest fru

32 PLN

Fondant z belgijskiej czekolady  podawany z gałką lodów waniliowych
Belgian chocolate fondant served with vanilla ice cream

23 PLN

MENU DLA MALUCHA / KIDS MENU

Delikatny rosołek z makaronem
Delicate chicken broth with noodles

10 PLN

„Skubanii” -Domowe nuggetsy z indyka z marchewką i frytkami
 "Free birds" - Homemade turkey nuggets served with cooked carrot and fries
18 PLN
„Gdzie jest Nemo” - Polędwiczki z dorsza z marchewką i frytkami 
"Finding Nemo" - Codfish sticks served with cooked carrot and fries

27 PLN

„Marta mówi” - Makaronik literkowy z sosem pomidorowym
"Marta speaks" - Alphabet pasta with tomato sauce

14 PLN

 

 

 

 
Do góry
Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki.

OK, zamknij