"One cannot think well, love well, sleep well, if one has not dined well."

Zamówienia można składać do 17.12.2025 r.
Odbiór zamówień 23.12.2025 [15:00 - 20:00]
WIĘCEJ INFORMACJI:
tel. 61 898 37 80 | 883 314 142
mail: rec@hotelarnia.pl
ZUPY:
_Zupa grzybowa na karmelu [0,8 l] [55 zł]
_Barszcz z malinami (VEGAN) [0,8 l] [55 zł]
_Zupa rybna [0,8 l] [55 zł]
DANIA GŁÓWNE RYBNE – [minimalna porcja 500 g]:
_Filet z karpia marynowany w mleku i cebuli [100 g] [25 zł]
_Sandacz marynowany w tymianku [100 g] [25 zł]
_Łosoś w emulsji z koperkiem [100 g] [35 zł]
DANIA GŁÓWNE MIĘSNE – [minimalna porcja 500 g]:
_Wolno gotowana szynka wieprzowa [100 g] [11 zł]
_Tradycyjny zraz wołowy + sos [100 g] [23 zł]
_Karkówka wieprzowa duszona z jałowcem [100 g] [23 zł]
_Kaczka pieczona w całości z pomarańczą i gruszką + sos [100 g] [15 zł]
_Bigos [100 g] [9 zł]
DANIA GŁÓWNE WEGETARIAŃSKIE:
_Pierogi z kapustą i grzybami [1szt.] [6 zł]
PRZYSTAWKI ZIMNE [minimalna porcja 300 g]:
_Pasztet z dziczyzną i orzechami [100 g] [12 zł]
_Pasztet wegetariański z czerwoną soczewicą [100 g] [9 zł]
_Śledź w miodzie pitnym [100 g] [15 zł]
_Śledź z pieczoną papryką [100 g] [15 zł]
_Ryba po grecku z wędzoną papryką [100 g] [12 zł]
DODATKI [minimalna porcja 300 g]:
_Sos z grzybów [100 ml] [16 zł]
_Sos z wędzonym boczkiem i śliwką nałęczowską [100 ml] [16 zł]
_Szagówki [100 g] [8 zł]
_Kapusta z grzybami [100 g] [13 zł]
_Modra kapusta na smalcu [100 g] [13 zł]
_Pasztecik z kapustą i grzybami [1szt.] [11 zł]
_Pierożki do barszczu [100 g] [16 zł]
